Izašla nova verzija sistema za upravljanje dokumentima – UniDocs7

Datum: 16.08.2012

Kao što je najavljivano, kompanija OSA računarski inženjering od avgusta meseca na našem i inostranom tržištu nudi potpuno novu i redizajniranu verziju softvera za upravljanje dokumentima i poslovnim procesima UniDocs, pod nazivom UniDocs7. Nova verzija sa sobom nosi niz poboljšanja i izmena među kojima posebno izdvajamo:
Potpuno nov vizuelni identitet aplikacije Client
Korišćenjem najsavremenijih tehnologija u oblasti programiranja napravljen je novi korisnički interfejs za aplikaciju Client. Ono što je na prvi pogled uočljivo je potpuno novi Ribbon (traka sa menijima) raspoređen po tab-ovima:
img_news_45_1
Sve opcije rada sa dokumentima  su dostupne korisniku kroz ovako organizovan Ribbon (trake sa menijima), na desni klik ili prečicom sa tastature što znatno ubrzava i olakšava rad.
Korisnici će sada imati mogućnost da u okviru svog profila čuvaju postavke (Preferences) pretraga, veličina prozora, operacija koje će se dešavati na dvoklik itd.
Interfejs je značajno unapređen kroz dodavanje filter polja (u okviru pretraga, izveštaja, korisničkih zona,…), tool tip funkcionalnosti (“balončić” sa vrednostima atributa (metapodataka) koji se pojavljuje prelaskom miša preko dokumenta) i mnoge druge.
Najčešće korišćene opcije obrade dokumenata i predmeta (pretraga, kreiranje, uvoz, slanje,…) su maksimalno usavršene tako da korisnik obavi  posao u što manjem broju koraka
Modul Manager je sada sastavni deo Client modula
U prethodnoj verziji softvera, Manager je bio poseban modul što je zahtevalo dodatnu instalaciju softvera na računaru i dodatno prijavljivanje korisnika na sistem. U novoj verziji, Manager tab se pojavljuje u okviru Client aplikacije i značajno je unapređen kako interfejsno tako i funkcionalno.
Formiranje najrazličitijih izveštaja iz modula Client
Modul Client sada ima potpuno novu funkcionalnost formiranja custom izveštaja od strane korisnika. Izveštaji ovog tipa su se ranije pravili kroz modul Reports i to je zahtevalo posebnu instalaciju, posebno logovanje i ručno prenošenje definicije izveštaja sa jednog računara na drugi. Sada, u UniDocs7 Client-u postoji mogućnost jednostavnog definisanja parametara izveštaja uz čuvanje postavki izveštaja ili njegovog sadržaja radi ponovnog korišćenja, delegiranja i zaštite dozvola nad nekim izveštajima, izvoz sadržaja u različitim fajl formatima, slanje rezultata putem elektronske pošte itd.
img_news_45_2

 

Integracija sa MS Outlook 2010

Usled vrlo česte potrebe da se dokument, na kome se radi ili je arhiviran, pošalje nekom van sistema OSA je integrisala UniDocs7 sa tekućom verzijom MS Outlook 2010.
img_news_45_3
Ovakva integracija omogućava korisniku da u skladu sa dozvolama koje ima šalje dokumente putem emaila, da ih prima i odmah arhivira ili pridruži nekoj fascikli (predmetu) u UniDocs sistemu, pretraži uvezene email poruke na osnovu pošiljaoca ili primaoca itd.
Ovo su samo neke od novina u okviru UniDocs7 verzije, a ukoliko ste zainteresovani za detaljnu prezentaciju svih novih funkcionalnosti kontaktirajte nas na unidocs@ora.rs ili se prijavite za demo verziju softvera putem linka https://unidocs.rs/proizvodi/prijava-za-demo-verziju.